What kind of text editor should i use?

ipivanov No Comments HTML 54

Първия въпрос, който си задава всеки начинаещ програмист е на каква платформа ще пише кода си, за да му е най-лесно и най-удобно.

Моята лична препоръка тук е да инсталирате и пробвате поне 2-3 неща и така ще усетите кое ви допада най-много. Всички редактори, които ще споделя са с отворен код и не е необходимо закупуването им.

Notepad++

Първия си сайт написах именно на този текстов редактор. Изглежда доста опростен, но след инсталирането на определени плъгини може да се превърне в доста мощен инструмент и да стане добър приятел на пишещия код.

SublimeText3

Този текстов редактор е нещо, което ще харесате веднага щом му добавите необходимите пакети. Удобен е за писане на всеки вид програмен език. Ще ви хареса изчистения вид и необятното количество от плъгини, които могат да се добавят.

Eclipse

Това е мощна платформа, която е разработена с цел да се пишат цялостни програми. Работата с нея е по-сложна и ако се сблъсквате за първи път с програмиране е по добре първо да преминете през по опростените текстови редактори.

WebMatrix 3 – Microsoft

Разбира се не можем да минем и без Бил Гейтс. WebMatrix е безплатна лека и cloud-свързана. С нея лесно може да създавате и поддържате уеб-сайтове.

Като цяло това са една доста малка част от текстовите редактори, които може да използвате, но смятам, че тези са едни от най-добрите. След като се разтърси човек и прочете повече по темата може на него да му допадне нещо съвсем друго и коренно различно от предложеното. Ако вие имате ваши предложения моля споделете ги в коментарите по долу.

Leave a Reply Text

Leave a Reply